Amazonova prva velika serija bit će najskuplja u povijesti televizije

Prva velika serija Amazona, prema najavama, bit će najskuplja u povijesti televizije, ostavljajući iza sebe Krunu i Igru prijestolja. 

Američka TV platforma Amazon za snimanje prve sezone serije Gospodar prstenova planira potrošiti oko 465 milijuna dolara, prenosi Hollywood Reporter.

Izvori su potvrdili da je riječ o ogromnom iznosu, mada on uključuje i troškove lansiranja serije, koja će vjerojatno imati nekoliko sezona.

U prethodnim procjenama spominjalo se oko 500 milijuna dolara za proizvodnju više sezona, ali se nisu spominjali troškovi od 250 milijuna dolara samo za autorska prava nasljednika pisca J.R.R. Tolkiena.

Snimanje serije već je započelo na Novom Zelandu.

“Ovo je fantastično! Ovo će biti najveća televizijska serija ikada napravljena”, rekao je za tamošnje medije Stuart Nash, ministar za ekonomski razvoj i turizam Novog Zelanda.

Pretpostavlja se da će se radnja odvijati tisućama godina prije događaja iz Gospodara prstenova i Hobita te da će gledatelje vratiti u vrijeme u kojem su se kovale velike sile, a kraljevstva su se uzdizala i padala.

Glumačku ekipu čine Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath i drugi.

Izvor: Index

Foto: snimka zaslona

Autor: Marko Lubina

Komentiraj

Najnovije