Belišćanski framaši na proslavi 30 godina Frame u Hrvatskoj

13. 5. 2022.

Članovi naše Frame Belišće sudjelovali su na proslavi 30. rođendana Frame u Hrvatskoj u subotu 30. travnja 2022. na zagrebačkom Svetom Duhu pod geslom: „Neka imaju Duha Gospodnjeg“. Domaćin ovoga susreta bila je Frama Sveti Duh, a sudjelovali su brojni bivši i sadašnji članovi Frame iz cijele Hrvatske. Ovome događaju iz naše Frame prisustvovali su Noemi Bugarinović, Karlo Mikić, Katarina Radović, Karol Jurišić i Klara Stanković.

U 5 sati sastali smo se ispred crkve sv. Josipa Radnika u Belišću i, nakon što smo se pozdravili s našim duhovnim asistentom fra Mirkom Miškovićem, zajedno s ostalim framašima Osječkog područnog bratstva krenuli smo prema Zagrebu. Oko 9.30 sati došli smo na Sveti Duh, a već u 10 sati započeli smo s molitvom krunice. U 11 sati uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predslavio mons. Ivica Petanjak. Nakon svete mise imali smo zajedničko fotografiranje, a zatim i ručak. Nakon ručka iskoristili smo slobodno vrijeme šećući se Zagrebom i družeći se s ostalim framašima. U 15 sati uslijedila je pobožnost klanjanja. Nakon klanjanja uputili smo se prema Hrvatskom katoličkom sveučilištu gdje se održao prigodan program proslave 30 godina Frame. Voditelji programa bili su Luka Suman i Mihaela Stanić, potpredsjednik i tajnica OPB-a. Na samome početku zbor Voluntas Tua otpjevao je himnu susreta te su uslijedili prigodni pozdravi. Zatim je bilo predstavljanje framaške monografije u kojoj su sadržane informacije i fotografije iz bogate Framine povijesti. Slijedio je igrokaz koji se sastojao od dva duhovita skeča, a nakon toga je fra Ante Vučković održao duhovni nagovor. Kraj ovog nezaboravnog susreta bio je koncert zbora Voluntas Tua i fra Ivana Matića. Glazbeni gost iznenađenja bila je Božja pobjeda. Sve što je lijepo kratko traje, pa je tako i našem susretu došao kraj. Ispunjeni radošću i blagostanjem, u kasnim večernjim satima uputili smo se svojim kućama.

Izrazito veliko zadovoljstvo bilo nam je sudjelovati u ovakvom nezaboravnom događaju. S nestrpljenjem očekujemo i veselimo se budućim proslavama.

 

(tekst: Klara Stanković)Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.