COVID poslastica: Čokoladni Djed Božićnjak sa zaštitnom maskom od marcipana

Kad je slastičar Laszlo Rimoczi u svojoj maloj radionici u ruralnoj Mađarskoj odlučio staviti maske na svoje čokoladne Djedove Božićnjake zamišljao je to kao laganu šalu kojom će ljudima podići raspoloženje usred sve veće pandemije koronavirusa.

Izrada čokoladnih Djedova Božićnjaka koji nose zaštitne maske pokazala se pronicljivim poslovnim potezom jer su internetske narudžbe naglo porasle.

“Mislim da će do Božića morati nositi masku jer Djed Božićnjak mora pokazati dobar primjer ljudima”, rekao je Rimoczi, sjedeći u svojoj radionici u dvorištu svoje seoske kuće u Lajosmizseu, oko 70 kilometara južno od Budimpešte.

Kako bi uspješno išao u korak sa sve većim brojem narudžbi, Laszlo je morao pojednostaviti dizajn i sada proizvodi oko stotinu Djedova Božićnjaka dnevno, koristeći talijansku čokoladu bez glutena. Šešir boji u crveno, a maske izrađuje od sitnih bijelih traka od marcipana, dodajući vrpce sa šlagom.

Rimoczi je čak morao promijeniti dizajn svojih većih čokoladnih Djedova Božićnjaka koji su izvorno rađeni bez maski.

“Bili su zamotani, ali morali smo ih odmotati i dati im maske jer naši kupci sada žele samo maskiranog Djeda Božićnjaka”, rekao je Laszlo.

Rimoczijev posao, koji inače proizvodi i druge poslastice s čokoladom te ih prodaje u maloj trgovini u svojoj kući, pretrpio je velike gubitke kad je pandemija izbila u ožujku. Smatra da će mu maskirani Djedovi Božićnjaci donijeti poticaj samo ove sezone. Sve ovisi o tome hoće li cjepiva pomoći svijetu da porazi pandemiju, kaže Rimozci.

“Siguran sam da ću sljedeće godine prodati samo djelić njih jer Djed Božićnjak više neće morati nositi masku”, rekao je sa smiješkom.

Oko uređenja pomaže mu njegova djevojka.

 

Izvor: Reuters

Foto: snimka zaslona YouTube

Najnovije