DOBRO World Cup od 8. do 12. lipnja u Osijeku

Ovogodišnje 13. izdanje službene etape Svjetskog gimnastičkog kupa FIG-e DOBRO World Cup Osijek održat će se od 8. do 12. lipnja u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Ovo natjecanje je do sada ugostilo više od 70 gimnastičkih federacija iz cijeloga svijeta i više od 3.000 sportskih profesionalaca, a sliku iz Osijeka moglo je pratiti više od 575 milijuna kućanstava. Uz organizatore, ovaj veliki sportski događaj danas (12. svibnja 2022. godine) najavili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana Mato Lukić koji je izrazio podršku Osječko-baranjske županije organizaciji i održavanju natjecanja.

– Nakon dvije pandemijske godine, natjecanje će se konačno održati pred gledateljima i vjerujem u dupkom punoj dvorani. Organizatori su dali sve od sebe da dođe što veći broj natjecatelja iz različitih zemalja svijeta, a to će nesumnjivo pridonijeti i odličnim turističkim rezultatima u našoj županiji. Osim ovog natjecanja, pred nama su i Svjetski kup u streljaštvu, Europsko prvenstvo u streljaštvu i Pannonian challenge, što Osijek i Osječko-baranjsku županiju svrstava na mapu svjetskih sportskih događanja – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je ovo natjecanje postalo tradicija u gradu, a dokaz da Osječani vole gimnastiku su i četiri gimnastička društva koja djeluju u gradu. – Imamo oko 140 natjecatelja i 1.500 članova gimnastičkih društava, a ove brojke ne iznenađuju s obzirom na popularnost sporta i dugu tradiciju u gradu Osijeku. DOBRO World Cup je jedan od brendova našeg grada i podupirat ćemo ga i u budućnosti – rekao je gradonačelnik Radić.

Direktor natjecanja Vladimir Mađarević napomenuo je kako je DOBRO World Cup jedan od najbolje organiziranih kupova u kalendaru Svjetske gimnastičke organizacije.

– Samim time i broj natjecatelja te njihova kvaliteta su na vrlo visokoj razini. Dolaze nam brojni osvajači svjetskih i europskim medalja, ove godine s pogledom na Europsko prvenstvo u Münchenu u kolovozu te Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu u listopadu. Osijek je tu jedna od važnijih stanica, unutar priprema za velika natjecanja. Više od 100 sportaša i sportašica cijelog svijeta i ove će godine biti dio DOBRO World Cup-a koje će, na našu veliku radost, ove godine bodriti i brojna osječka publika – zaključio je Mađarević.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.