Javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Plana razvoja OBŽ i Nacrtu prijedloga Plana razvoja OBŽ za razdoblje do 2027. godine

Temeljem članka 16. stavak 3. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (”Narodne novine”  broj 64/08.), a u svezi članka 23. stavak 1. Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja strategije, plana i programa na okoliš (”Narodne novine” broj 3/17.), Upravni odjel za investicije i razvojne projekte Osječko-baranjske županije, objavljuje

JAVNU RASPRAVU

 o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Plana

razvoja Osječko-baranjske županije

za razdoblje do 2027. godine i Nacrtu prijedloga

Plana razvoja Osječko-baranjske županije

za razdoblje do 2027. godine

I.

            Javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine (u daljnjem tekstu: Strateška studija) i Nacrtu prijedloga Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine (u daljnjem tekstu: Nacrt prijedloga Plan razvoja) provodi se javnim uvidom i javnim izlaganjem, a traje 30 dana od 28. listopada do 26. studenoga 2021. godine.

II.

            Strateška studija i Nacrt prijedloga Plana razvoja bit će s danom početka javne rasprave dostupni na internetskoj stanici Osječko-baranjske županije  http://www.obz.hr/ .

            Javnost i zainteresirana javnost, u razdoblju trajanja javne rasprave, može obaviti javni uvid u Stratešku studiju i Nacrt prijedloga Plana razvoja svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 sati u prostorijama Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte Osječko-baranjske županije, Ribarska 1/IV Osijek.

III.

            Javno izlaganje o Strateškoj studiji i Nacrtu prijedloga Plan razvoja održat će se 8. studenoga 2021. godine u 12:00 sati u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek.

IV.

            Obavijest o provođenju javne rasprave bit će objavljena u dnevnom tisku (”Glas Slavonije”) i na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije http://www.obz.hr/.

V.

U javnoj raspravi mogu sudjelovati sve fizičke i pravne osobe, odnosno zainteresirana javnost koja za vrijeme trajanja javne rasprave može davati prijedloge, mišljenja i primjedbe, koji se mogu:

  • upisati u knjigu primjedbi koja će biti izložena na mjestu javnog uvida (Upravni odjel za investicije i razvojne projekte Osječko-baranjske županije, Ribarska 1/IV Osijek),
  • dati u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja,
  • dostaviti u pisanom obliku na adresu: Osječko-baranjska županija, Upravni odjel za investicije i razvojne projekte, Ribarska 1/IV, Osijek i
  • dostaviti na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , zaključno s 26. studenoga 2021. godine.

Svi prijedlozi, mišljenja i primjedbe moraju biti napisani čitko i razumljivo, uz ime i prezime, adresu i potpis podnositelja.

Svi prijedlozi, mišljenja i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i čitko napisani neće se uzeti u razmatranje.

VI.

            Javnu raspravu koordinira i provodi Upravnu odjel za investicije i razvojne projekte Osječko-baranjske županije.

            Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe u javnu raspravu.

Pročelnica

Gabrijela Čurković

 

KLASA: 302-02/20-01/22

URBROJ: 2158/1-11-21-100

Osijek, 20. listopada 2021.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.