Još 36 pozitivnih na području OBŽ

Tijekom
posljednja 24 sata, u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno
zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 400 uzoraka, od
kojih je drugi dan za redom 36 osoba s područja Osječko-baranjske
županije pozitivno na koronavirus.

Dvadeset
pozitivnih nalaza bilo je za osobe s područja Osijeka, tri s
područja Valpova, po dva pozitivna nalaza s našičkog, đakovačkog
i miholjačkog područja te Belišća i Čepina. Općine Erdut,
Petlovac i Antunovac tijekom 24 sata bilježe po jedan pozitivan
nalaz mještana.

Tijekom
posljednja 24 sata tri su djelatnika škola i šest učenika
pozitivni na koronavirus, a u samoizolaciju je stavljeno 17
djelatnika i 71 učenik. Nema novih škola u kojima se pojavio
COVID-19, nego je uglavnom riječ o kontaktima ranije oboljelih. I od
danas 36 pozitivnih osoba na području županije, većina je već
bila u samoizolaciji jer su kontakti ranije oboljelih. Na liječenju
u Kliničkom bolničkom centru Osijek i dalje se nalazi 55 pacijenata
koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru. Do
sada je iz KBC-a Osijek s bolničkog liječenja otpušteno 255 osoba
oboljelih od koronavirusa.

Epidemiolozi
su odredili samoizolaciju za 244 nova kontakta oboljelih osoba, pa se
na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji danas
nalazi 2.428 osoba. Policija
je u zadnja 24 sata obavila 148 samoinicijativnih provjera osoba u
samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere
samoizolacije.

Nacionalni stožer civilne
zaštite izvijestio je danas o 890 novozaraženih osoba
koronavirusom i osam umrlih, čime se broj aktivnih slučajeva u
Hrvatskoj popeo na 5519. Među oboljelima, 574 pacijenta
nalazi se na liječenju u bolnicama, a 32 pacijenta su na
respiratoru.  Stožer je izvijestio da je umrlo je
osam osoba. 

Od 25. veljače 2020.,
kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno
su zabilježene 26.863 osobe zaražene novim koronavirusom, od
kojih su 382 umrle. Ukupno su se oporavile 20.962
osobe, od toga 433 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji
su trenutno 22372 osobe. Do danas je ukupno testirano 406
519 osoba, od toga 5883 u posljednja 24 sata.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.