KATASTROFA SDP-A U SLAVONIJI! Nisu uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa za župana, u Slavonskom Brodu nositelj liste osuđen zbog neplaćanja alimentacije!

Skupili smo toliko koliko smo skupili“, rekao je Tomić kojeg je Glavni odbor imenovao za povjerenika stranke u Osječko-baranjskoj županiji i dodao kako je tu dužnost preuzeo samo dva dana prije predaje potpisa i da nedostaje 181 potpis za kandidaturu za župana. SDP se pred lokalne izbore susreo s potpunim rasulom svojih stranačkih podružnica u Slavoniji.

Osječko-baranjsko izborno povjerenstvo objavilo je da je odbilo kao nepravovaljanu listu kandidata SDP-a za župana jer nije imala dovoljan broj potpisa, od 3897 potpisa bilo je 878 nevjerodostojnih.

Nakon što je SDP u Vukovaru ostao bez dijela članstva zbog raskola stranke koji je izazvao Željko Sabo, neće imati ni kandidata za Osječko-baranjsku županiju. Denis Ambruš kojega je stranka htjela kandidirati nije predao dovoljan broj valjanih potpisa, a što znači da je „diskvalificiran“ iza daljnje izborne utrke. Nevažećih je gotovo 900 potpisa. Dakle, ne govorimo o 50 ili 100 potpisa. To je ogromna brojka.

“Točno je da nije skupljeno dovoljno potpisa. Nikoga ne krivim za to niti ću u ikoga upirati prstom. Ja sam dobio posao da pripremim listu, imao sam dva dana, to smo napravili, ali problem s potpisima nismo uspjeli riješit”, kazao je povjerenik Tomić. Poručio je kako nije bilo suradnje između gradske i županijske organizacije, kako su se tenzije u toj županiji u SDP-u povećale nakon parlamentarnih izbora kada se u petoj izbornoj jedinici osvojilo svega tri mandata i kako se do danas situacija nije stabilizirala.

U Rješenju Izbornog povjerenstva, kojim je odbijen taj SDP-ov prijedlog kandidata za župana i zamjenika župana, navedeno je, uz ostalo, da je na listi bilo 3897 potpisa, a od utvrđenih 878 nevjerodostojnih, 458 imalo je dupli potpis, 237 neispravan OIB, 19 nepotpunih podataka, a sedam potpisnika ne postoji u registru birača.

SDP-ova lista nema dovoljan broj potpisa birača jer je u jedinicama lokalne samouprave s više od 300 tisuća stanovnika do 500 tisuća stanovnika za župana potrebno potrebno 3200 potpisa.

Osječko-baranjski SDP, čiji je donedavni predsjednik Domagoj Hajduković u ponedjeljak podnio ostavku na tu dužnost, predao je listu za Županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije.

Damir Tomić, kojeg je Glavni odbor imenovao za povjerenika stranke u Osječko-baranjskoj županiji, je rekao kako je tu dužnost preuzeo samo dva dana prije predaje potpisa i da nedostaje 181 potpis za kandidaturu za župana.

„Bili su kratki rokovi da nešto poduzmem, a pokazalo se da je kod prikupljenih potpisa bilo i nečitkih potpisa kao i pogrešnih OIB-a. Skupili smo toliko koliko smo skupili“, rekao je Tomić dodavši da su prikupili 3897 potpisa, a nevažećih je bilo 878 potpisa, “što znači da su imali 3019 važećih potpisa”.

Nakon što je SDP-u kao nepravovaljana odbijena lista za osječko-baranjskog župana, oglasio se i predsjednik stranke Peđa Grbin, koji smatra kako je sad potpuno jasno da je odluka o raspuštanju organizacije u Osječko-baranjskoj županiji bila opravdana i nužna.

U susjednoj Brodsko-posavskoj županiji, točnije Slavonskom Brodu, novi skandal uništio je SDP. Izvora iz brodsko-posavskog SDP-a kažu kako kandidat koji nosi SDP-ovu listu za gradsko vijeće Slavonskog Broda Stribor Valenta ima presudu iz 2014. godine jer punih 11 godina nije plaćao alimentaciju. Štoviše, postoji  i presuda prema kojoj stoji da je Stribor Valenta osuđen uvjetno na pet mjeseci upravo jer nije plaćao alimentaciju. Isti izvori iz SDP-a i kažu kako je ta sudska presuda od Valente zapravo javna tajna unutar te organizacije i nešto na što se upozoravao više puta i sam stranački vrh. Navodno se o njoj govorilo i na samoj sjednici Glavnog odbora. o slučaju Valenta se doista govorilo  i ranije no nikada se taj podatak nije išao do kraja ispitivati.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je pak kazao kako „oni u SDP–u imaju nultu stopu tolerancije na kriminal bilo koje vrste pa im je tako i neplaćanje alimentacije neprihvatljivo“. Što je Grbin o tome mislio kada su se sastavljale izborne liste nije poznato, ali potpuno rasulo u SDP-u se nastavlja.

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.