Lokalni izbori 2021. – Gradski Radio Belišće

Na 6.572 biračka
mjesta, danas od 7 do 19 sati, tri milijuna 660
tisuća birača ima pravo birati tko će u iduće četiri godine voditi njihove
općine, gradove i županije te tko će biti u predstavničkoj vlasti.

U Belišću i
prigradskim naseljima može se glasovati na 15 biračkih mjesta. Šest ih je u
samom Belišću, a ovisno o adresi stanovanja, glasači izlaze na biračka mjesta u
Glazbenoj školi, Domu umirovljenika, dva su biračka mjesta u Osnovnoj školi
Ivana Kukuljevića,  po jedno u vatrogasnom spremištu te u Dječjem vrtiću
Maslačak. U Bistrincima se, ovisno o adresi stanovanja, glasuje na dva biračka
mjesta – u Ribičkom domu te u prostorijama NK Podravac Bistrinci. U
Bocanjevcima, Gatu, Gorici Valpovačkoj, Kitišancima i Tiborjancima, birači
glasuju u društvenim domovima, dok su u Veliškovcima i Vinogradcima biračka
mjesta smještena u Područnoj školi.

Lokalni izbori drugi su koji se provode u epidemiji
koronavirusa. Mjere zaštite slične su onima koje su se provodile na izborima za
Hrvatski sabor u srpnju prošle godine, novost je da su sada maske obvezne, a
razmak povećan s metra i pol na dva. Kao i prošle godine, preporučuje se
nošenje vlastite olovke na biralište, dezinfekcija, provjetravanje prostora,
što kraće zadržavanje na glasačkom mjestu. Hrvatski birači biraju 425 općinskih
i 127 gradskih vijeća, 20 županijskih skupština i skupštinu Grada Zagreba,
općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te 70-ak njihovih zamjenika iz
redova nacionalnih manjina i desetak iz reda hrvatskog naroda u općinama gdje
su Hrvati manjina. Tko će od njih biti izabran, a tko će morati u drugi krug za
dva tjedna, znat će se u nedjelju navečer. Podatke o odazivu birača Državno
izborno povjerenstvo će objaviti u u podne i u 17 sati. Prve privremene
rezultate lokalnih izbora, DIP će na svojoj mrežnoj stranici objaviti u danas u
21 sat, a ažurirat će ih svakih 15 minuta.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.