Marin Škibola na izbore sa svojom nezavisnom listom u 8. izbornoj jedinici – Birači će moći glasati za ljude, a ne za političke stranke

MARIN ŠKIBOLA – Birači će moći glasati za ljude, a ne za političke stranke.

‘U fokusu ove nezavisne liste je borba protiv korupcije u pravosuđu. Ako dođemo u situaciju da možemo utjecati na procese, tražit ćemo smjenu svih ljudi koji vode pravosudne institucije, koji nisu djelovali do danas te je korupcija eskalirala’, istaknuo je.

Kazao je da pri tome prvenstvenom misli na državno odvjetništvo. ‘Postavit ćemo nezavisnog državnog odvjetnika koji će krenuti u ekstremni i radikalni obračun s kriminalom u Hrvatskoj. Dok se ne izabere hrabar državni odvjetnik spreman na sve, koji nije dio sustava unutar državnog odvjetništva, ova država nema šanse’, rekao je.

Na pitanje kako će se osigurati izbor nezavisnog državnog odvjetnika, Škibola je naveo da ga bira saborska većina, a da bi njoj trebalo biti u interesu organizirati snažnu borbu protiv kriminala.

Istaknuo je da mu podršku daje riječka poduzetnica Slavica Šota, koju je predstavio kao ‘najveću borkinju protiv korupcije u Hrvatskoj, koja je zbog toga patila i prijetilo joj se’. Slavica Šota je kazala da neće biti na listi Marina Škibole, jer ima svoj posao i zvanje i ne može biti političarka.

Škibola je izrazio spremnost pokretanja referenduma o uvođenju eura, jer smatra da Hrvatska još nije spremna za to te da bi to izazvalo ogroman ekonomski šok.

Članica liste liječnica Alma Demirović ocijenila je da je zdravstveni sustav pred kolapsom i da ga održavaju samo požrtvovni i vrijedni zdravstveni radnici te da su nužne reforme. Založila se za pravo na suodlučivanje roditelja o cijepljenju djece. Prednosti za liječnike su u njihovom rasterećenju a roditeljima i djeci se omogućuje informirani pristup, rekla je.

Ustvrdila je da se cjepiva na tržište stavljaju pod monopolom proizvođača, a ne prema stručnim smjernicama te da nema reguliranog nadzora cjepiva, piše Tportal.hr.

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.