Otvoren simpozij 14. Osječki urološki dani

Tradicionalni 14. Osječki urološki dani i 6. Sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije otvoreni su u četvrtak, 12. svibnja 2022. godine, a kao i do sada ovaj će ugledni simpozij u tri dana (12.-14. svibnja)  ugostiti brojne predavače i ugledne stručnjake iz Hrvatske i inozemstva. U organizaciji Zavoda za urologiju KBC Osijek, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urolitijazu, Medicinskog fakulteta Osijek, Hrvatskog liječničkog zbora – podružnica Osijek, Hrvatskog urološkog društva, Hrvatskog androloškog društva, Hrvatskog društva za urološku onkologiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urološku onkologiju i Udruge Pro Futuro Osijek, simpozij će ponuditi znanstvene i stručne spoznaje te slučajeve iz svakodnevne urološke prakse i srodnih medicinskih grana. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Nakon pandemije konačno se možemo okupiti u dvorani bez mjera s kojima smo živjeli protekle dvije godine, na čemu čestitam organizatorima, posebno jer su uspjeli organizirati simpozij s međunarodnim karakterom. Kongresni turizam važna je turistička grana u našoj županiji, a konačno se stvaraju pretpostavke za jači iskorak i u tom smislu, posebno nakon prestanka pandemije i neprestanog obogaćivanja turističkih sadržaja diljem Osječko-baranjske županije – kazao je Lukić.

Predsjednik Organizacijskog odbora, dr. Oliver Pavlović naglasio je kako su glavne teme ove godine transplantacija bubrega, andrologija, laparoskopija, urolitijaza te prevencija i rano otkrivanje malignih bolesti.

– Izuzetno sam ponosan i sretan što se ove godine nakon svih pandemijskih mjera možemo okupiti uživo i razmijeniti vrijedna iskustva. Pozvani predavači dolaze iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a imamo oko 200 sudionika. Uz 14. Osječke urološke dane održava se i 6. Sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije kojima čestitam Međunarodni dan sestrinstva i ujedno im se zahvaljujem na obolu koje su dali tijekom pandemije. Što se tiče osječke urologije, mi smo izuzetno zadovoljni smjerom u kojem idemo, slijedimo europske smjernice i trudimo se da pacijent dobije europsku uslugu što se tiče liječenja uroloških bolesti – rekao je dr. Pavlović.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.