počela rekonstrukcija osječke Copacabane

Nakon 46 godine od izgradnje i dvije godine bez korištenja bazena tijekom kupališne sezone, napokon je počela rekonstrukcija kompleksa osječke Copacabane. Izvođač radova jučer je uveden u posao, a povodom početka radova danas (11. siječnja 2022. godine) gradilište su posjetili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te prezentirali projekt rekonstrukcije i dogradnje ovog sportsko-rekreacijskog i nadasve kupališnog kompleksa na lijevoj obali Drave.

– Sada počinje prva faza rekonstrukcije, i to rekonstrukcije olimpijskog bazena kojom će Osijek konačno dobiti olimpijski bazen po svim normama plivačke federacije, te okruglog bazena koji će dobiti i dodatne sadržaje. Podsjećam da smo prošle godine u suradnji s Hrvatskim vodama proveli nasipavanje pijeskom obale Drave i postavili brojne popratne sadržaje za rekreaciju te je bilo puno posjetitelja. Ove godine, uz tu plažu, otvorit ćemo i dva bazena, a ujedno krećemo u izmjenu i dopunu glavnog projekta za drugu fazu rekonstrukcije, što planiramo aplicirati preko NPOO-a kako bi dobili sredstva izvan proračuna Grada Osijeka – rekao je gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te zahvalio županu Ivanu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji koja je osigurala 2 milijuna kuna za ovu rekonstrukciju.

Ukupna vrijednost aktualne faze radova je 30 milijuna kuna, a rok završetka radova je 180 radnih dana od dana uvođenja u posao. Rekonstrukcija obuhvaća još niz važnih zahvata, kao i uređenje okoliša, a pri tomu se razmatralo opcije kojima će se za posjetitelje osigurati kvalitetno kupališno mjesto i sadržaji, i to po prihvatljivim cijenama.

– Ovo je velik i važan projekt ne samo za grad Osijek već i za cijelu Osječko-baranjsku županiju, jer je Copacabana nadaleko poznato odredište za sport i rekreaciju. Protekle dvije godine je bila zatvorena i tada sam i kao župan iskazao nezadovoljstvo jer smatram da to nije bilo dobro. Sada su konačno pronađena sredstva, najvećim dijelom ih je osigurao Grad Osijek iz svog proračuna, a nešto su osigurali Osječko-baranjska županija i Vlada RH koja će se financijski uključiti u drugoj fazi projekta. Nadam se da ćemo ove godine završiti prvu fazu i uspješno krenuti u realizaciju druge faze projekta, na radost svih žitelja grada i njegovih gostiju koji će uskoro imati priliku uživati u novim sadržajima – kazao je župan Ivan Anušić. Dodao je da će se dio sredstava pokušati osigurati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te resorno ministarstvo.

Predsjednik Uprave Projektgradnje plus d.o.o. Ivica Crnković kazao je kako će tvrtka učiniti sve da posao obavi u zadanom roku. – Projektgradnja ima dovoljno iskustva s izgradnjom bazena, pa smo tako izgradili bazene u Belom Manastiru, a radili smo i u kupališnim kompleksima diljem zemlje. Projekt smo podijelili u četiri cjeline, od čega je prva olimpijski bazen koji se u potpunosti ruši, a novi će biti prilagođen svim natjecanjima. Druga faza je bazen s atrakcijama, toboganom i barom, treća cjelina je izgradnja strojarnice, a četvrta i završna faza je uređenje okoliša, spajanje na kanalizaciju i rješavanje odvoda. Krajnji ugovorni rok je 180 dana od uvođenja u posao, a najveći izazov bi mogli biti zima, snijeg i niske temperature – istaknuo je Crnković.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.