Predstavljen projekt „Izrada prometnog master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“

U Virovitici je 11. siječnja 2022. godine održana Završna konferencija projekta „Izrada prometnog master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u partnerstvu s Brodsko-posavskom, Osječko-baranjskom, Požeško-slavonskom i Vukovarsko-srijemskom županijom. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 6,6 milijuna kuna od čega su 85 posto bespovratna sredstva EU, a izradila ga je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije  VIDRA, dok su Prometni master plan izradili tvrtka UMiUM d.o.o. iz Zagreba, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i PNZ svetovanje projektiranje d.o.o. iz Ljubljane, dok je tvrtka Razbor d.o.o iz Zagreba zadužena za savjetodavne usluge.

Projekt je predstavio župan Vitovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je potom zahvalio svim sudionicima u projektu čiji je cilj postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava na prostoru Istočne Hrvatske. Naime, Master plan se odnosi na razdoblje od 2020. do 2030. godine te ima za cilj procijeniti i definirati buduće mjere (infrastruktura, rad i organizacija) u sektoru prometa, vezane za međunarodni i unutarnji promet u svim prometnim segmentima, neovisno o izvoru financiranja.

– Riječ je o dokumentu koji bi trebao biti pokretač gospodarskog razvoja i kao takvog ga treba i gledati. Kroz njega su definirani ciljevi i mjere koje se anticipira postići do 2030. godine. Putem master plana je razvijen i prometni model koji je jako bitan alat za daljnji razvoj projekata, jer kad se rade studije izvedivosti jako je bitno potvrditi smislenost neke investicije, odnosno projekta i samim time je jako bitno uzeti taj model kao polazišnu točku – rekao je Ivica Perica, vlasnik i direktor tvrtke UMiUM.

U ime Osječko-baranjske županije Završnoj konferenciji nazočio je zamjenik župana Josip Miletić koji je naglasio kako je zajedničko rješavanje prometne problematike važno i zbog razvoja prometnih studija, ali i pitanja razvoja gospodarstva. – Ova problematika važna je i za komunikaciju i putovanje našeg stanovništva. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima dodatno osnažiti Slavoniju i Baranju i unaprijediti naše županije kako bi stanovništvo ovdje bolje živjelo. Čestitam svima na sudjelovanju na projektu i uvjeren sam da ćemo nastaviti kvalitetno surađivati – rekao je.

https://www.icv.hr/2022/01/zavrsna-konferencija-predstavljen-projekt-izrada-prometnog-master-plana-funkcionalne-regije-istocna-hrvatska

Foto: K. Toplak

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.