Preminuo legendarni nogometaš Diego Maradona

Legenda argentinskog nogometa Diego Maradona preminuo je u 60. godini nakon što je pretrpio srčani udar, potvrdile su vlasti u srijedu.

Trener Gimnasiae i nogometna zvijezda Diego Maradona hospitaliziran je početkom studenog, nekoliko dana nakon proslave znamenitog rođendana, nakon što se požalio na raspoloženje i umor.

Nakon provedenih testova u klinici La Plata otkriven mu je krvni ugrušak na mozgu koji su liječnici kasnije uspješno operirali.

Maradona je nakon toga pušten iz bolnice kao ambulantni bolesnik kako bi nastavio rehabilitaciju koju je proveo u svom stanu u privatnom susjedstvu u blizini Tigrea, sjevernog Buenos Airesa.

No u srijedu 25. studenog, u jutarnjim satima doživio je srčani zastoj, a bolničari ga nisu uspjeli oživjeti na mjestu događaja.

Maradona je započeo profesionalnu karijeru s Argentinos Juniorsima u dobi od 16 godina i nastavio se smatrati jednim od najvećih igrača koji su ikad kročili na nogometno igralište.

Igrao je za Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newellove Old Boyse, te je u ulozi trenera bio u Racing Clubu, Doradosu, Gimnasiae te i u argentinskoj reprezentaciji.

Ipak, s Albicelesteom je njegovo ime ovjekovječeno.

Diego je imao ključnu ulogu u dovođenju Argentine na njihov drugi trijumf na Svjetskom prvenstvu 1986. godine, vodeći momčad koja je u finalu nadvladala Zapadnu Njemačku pod vodstvom Carlosa Bilarda.

 

Izvor: Goal

Foto: snimka zaslona YouTube

Najnovije