Priopćenje Stožera CZ OBŽ

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021 za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 1248 uzoraka od kojih je, u istom razdoblju, 64 bilo pozitivno na koronavirus.

Za protekla 24 sata obrađeno je 256 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivno.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 25 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 19 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 3 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 6 pacijenta s tim oboljenjem.

U razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021 preminule su 4 osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 71 do 89 godina. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji trenutno se nalazi 478 osoba.

Policijski službenici u razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021. proveli su 64 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili  9 kršenja propisanih mjera. U istom razdoblju obavili su 923 nadzora objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021. obavili su 176 nadzora provođenja epidemioloških mjera u uslužnim djelatnostima i nisu utvrdili nepravilnosti.

Načelnik Stožera CZ OBŽ Mato Lukić istaknuo je kako je od početka cijepljenja pa do 5. lipnja 2021. na području Osječko-baranjske županije cijepljeno 40,1% populacije s jednom dozom cjepiva, a s dvije doze 16,3% stanovništva. U razdoblju od 27.12. 2020. do 07.06.2021. u Osječko-baranjsku županiju došlo je 156.264 doze cjepiva, a u istom razdoblju Služba za epidemiologiju NZZJZ OBŽ isporučila je 141.120 doza cjepiva. Od 01.04. pa do 07.06.2021. na 11 punktova na području OBŽ i putem mobilnih timova potrošeno je 75.500 doza cjepiva, a tjedno je cijepljeno između 12.500 i 13.000 osoba. Priprema se javni poziv za cijepljenje svih zainteresiranih, odredit ćemo puntkove za cijepljenje bez najave, a javnost će biti izviještena     koji će to biti punktovii za cijepljenje svih zainteresiranih. Nakon pitanja novinara rekao je da je i kod nas primijećen pad zainteresiranosti za cijepljenje, stoga se ide u dodatnu promociju cijepljenja.

Izvor

Autor: Marko Lubina