Prvi Kup Borovik oduševio posjetitelje

U organizaciji Vaterpolo kluba Đakovo – Đakovačkih bećara na jezeru Borovik, u subotu 19. lipnja 2021. godine održan je prvi Kup Borovik, utrka inspirirana “Maratonom lađa” na rijeci Neretvi. Riječ je o utrci na 10 kilometara u veslanju tradicionalnim neretvanskim lađama, a premijernom izdanju natjecanja nazočio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Neretvanske lađe su izvorna hrvatska baština koja je sada s juga došla na istok Hrvatske, a Kup Borovik je dokaz da konačno počinjemo iskorištavati sve svoje potencijale, posebno u turističkom smislu. Slavonija se treba okrenuti sportu, turizmu i organizaciji sličnih manifestacija koje će neprestano privlačiti posjetitelje u naš kraj. Zahvaljujem se svim natjecateljima koji su došli, a posebno organizatorima zbog čijeg je truda premijerno izdanje utrke u potpunosti opravdalo očekivanja – kazao je župan i osvrnuo se na velike planove koje Osječko-baranjska županija ima kad je u pitanju akumulacija Borovik.

– Zajedno s Općinama  Drenje i Levanjska Varoš realizirat ćemo potpunu obnovu jezera Borovik, što znači da ćemo urediti plažu, biciklističke staze, kampove i ostale izletničke sadržaje čime ćemo stvoriti pretpostavke za privlačenje još većeg broja gostiju u ovaj dio županije – istaknuo je župan.

Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve pružio je punu podršku organizaciji Kupa naglašavajući kako nema razlike između ove i utrke na Neretvi.

– Nema nikakve razlike između utrke na Neretvi i ovdje na Boroviku jer sve gdje su prisutni lađa, veslo i voda znači da su stvoreni uvjeti za dobru utrku. Smatram da ovaj Kup pima budućnost te uz još kvalitetnije sadržaje i marketing ovo može biti lijepa priča u budućnosti. Mi kao krovna organizacija u potpunosti stojimo iza ove manifestacije jer nam je želja lađu zaštititi kao kulturno nematerijalno dobro – rekao je Oršulić.

Ante Buljan, dopredsjednik VK Đakovo koji je organizator utrke nije skrivao zadovoljstvo premijernim izdanjem utrke.

– Mi smo uspjeli organizirati ovu utrku nakon puno promišljanja, a izuzetno smo zadovoljni zbog sudjelovanja deset ekipa i općenito odličnog odaziva posjetitelja – zaključio je Buljan.

Dodajmo da su pobjednici utrke Udruga lađara Zagreb, drugo mjesto osvojili su lađari Udruge lađara Stablina, dok su treći bili natjecatelji Udruge Lađara Gospa Karmelska Krvavac.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.