U Marijancima otvorena rekonstruirana zgrada DVD-a

U utorak, 22. lipnja 2021. godine u Marijancima je otvorena nova zgrada DVD-a, a vrijednost radova dogradnje i opremanja prostora iznosi gotovo 4 milijuna kuna, od čega je 2,8 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Također, drugim projektom adaptiran je poslovni prostor u donjoj etaži objekta DVD-a u kojem se sada nalazi nekoliko gospodarskih subjekata za što je Općina Marijanci izdvojila 930.000 kuna vlastitih sredstava. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je ugodno iznenađen novim prostorom.

– Oduševljen sam viđenim, smatram da su uvjeti u kojima će se ubuduće raditi vrhunski na čemu čestitam svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Svjestan sam da nije nimalo lako provesti jedan tako velik i zahtjevan EU projekt, posebno ako se u obzir uzmu sve kontrole, zbog čega je uspjeh još i veći. Osim toga, on je odlično povezan s adaptacijom poslovnih prostora vrijednosti gotovo milijun kuna što znači da su na području općine provedeni projekti vrijednosti 5 milijuna kuna. Uz još nekoliko važnih investicija koje su u fazi realizacije, poput izgradnje sportske dvorane i dječjeg vrtića zaista možemo reći da se Osječko-baranjska županija razvija ravnomjerno – istaknuo je zamjenik župana.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić zahvalio se svima na angažmanu oko projekta.

– Ponosan sam na sve članove i članice DVD-a koji su bili nositelji ovoga projekta, ali i na općinski Jedinstveni upravni odjel, miholjački Poduzetnički centar, ali i na sve druge koji su bili uključeni u projekt te svojim radom doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji. Siguran sam da će ovaj prostor našim mještanima jamčiti sigurnost te da će služiti i budućim generacijama kojima ga ostavljamo – kazao je načelnik Dorkić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marijanci Dragan Krleža objasnio je kako pitanje adaptacije zgrade DVD-a postoji godinama.

– Potreba za adaptacijom i dogradnjom zgrade pojavila se još 2008. godine kad nam je u posjet došla vatrogasna postrojba iz Francuske. Budući da smo tada posjedovali samo traktorsku cisternu gosti su nam odlučili donirati terensko vozilo, nabavno vozilo i kombi vozilo za prijevoz ljudi što je realizirano u lipnju 2010. godine. Iste godine započeli smo s promišljanjima o skladištenju vozila s obzirom da su postojeći prostori bili neuvjetni, a konačni ishod višegodišnjeg nastojanja za rješavanjem tog pitanja je svečano otvorenje zgrade. Zahvaljujem se svima koji su svojim angažmanom doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta – zaključio je Krleža.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.